+90 (501) 911 29 18

İçinde Gelecek Var...       


 

Bilgi Üniversitesi Proficiency Kursu

Denkliği kabul edilen sınavlar ve eşdeğer puanları aşağıdaki gibidir:

BİLET 1 ve BİLET 2 olarak iki sınav vardır. BİLET 1 sınavından 50 ve üzeri alan bir öğrenci BİLET 2 sınavına girmeye hak kazanmıştır. BİLET 2 sınavından da 60 ve üzeri alan her öğrenci hazırlıktan muaf olacaktır. Toplam dört seviyeden oluşan BİLGİ Üniversitesi Hazırlık programı öğrencileri seviyelerine göre sınıflara yerleştirir.Bilgi Üniversitesi Proficiency Kursu

Başlangıç Seviyesi

Bilgi Üniversitesi Proficiency Kursu Daha önce hiç eğitim almamış ya da çok az denilecek seviyede İngilizce bilen öğrenciler bu seviyeye yerleştirilir. Sırasıyla SEVİYE 1, SEVİYE 2, SEVİYE 3 ve SEVİYE 4ü geçen öğrenciler yıl sonunda Haziran ayında hazırlıktan muaf olurlar.

Başlangıç Üstü Düzey İngilizce Bilgisi

Öğrencilerin İngilizce bilgisi “başlangıç seviyesinin biraz üstünde” kabul edersek, akademik yılın başında bu seviyeden eğitim almaya başlarlar. Öğrencilerden bu seviye ile birlikte kalan üç seviyeyi de geçmeleri beklenmektedir.. Akademik yılın başında 2. Seviye’ye yerleştirilen öğrenciler -başarılı olmaları durumunda- 4. dönem sonunda Haziran ayında İngilizce Hazırlık Programı’nı bitirebilirler. Im Global Language Center  olarak BİLET sınavlarına yönelik hazırladığımız materyal ve kelime çalışmaları ile bu seviyelerde takılma durumunu ortadan kaldırıyoruz.Bilgi Üniversitesi Proficiency Kursu

Orta Altı Düzey İngilizce Bilgisi

Bilgi Üniversitesi Proficiency Kursu bu seviyede başlayan öğrencilerin yapmaları gereken kalan seviyeleri geçmektir.Im Global Language Center  olarak BİLET sınavlarına yönelik hazırladığımız materyal ve kelime çalışmaları ile bu seviyelerde başarılı olmayı hedefliyoruz. Bunları geçtikleri düşünülürse hazırlık programını Şubat sonunda tamamlama şansını yakalarlar.Bilgi Üniversitesi Proficiency Kursu

Orta Düzey İngilizce Bilgisi

Bu seviyedeki öğrenciler doğru strateji ve teknik çalışmalarıyla Pre-Fac sınavını da verip Şubat sonunda hazırlık programından muaf olabilirler.

BİLET 1 sınavdan 50 ve üstü alan öğrenciler, ikinci bölüm (BİLET 2. aşama) sınavını almaya hak kazanırlar. 50’den daha düşük bir puan alan öğrenciler de aldıkları puana göre Hazırlık Okulu’nda uygun sınıflara alınır.

BİLET 2. aşama, iki güne yayılmış olan ve öğrencilerin konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmektedir.Proficiency Sınavın birinci gününde konuşma becerisi, ikinci gününde ise okuma ve yazma becerileri ölçülüyor. BİLET 2. aşama sınavından 60 veya üstü puan alanlar hazırlıktan muaftır. Bu puanın altında kalan öğrenciler BİLET 1. aşama sınavından aldıkları puana göre Hazırlık Programı’na dâhil edilir.

BİLET 2. Aşama Sınavı 3 kısma ayrılmıştır: Okuma, Yazma, Konuşma. Bu sınavdan 60 ve üstü alanlar hazırlıktan muaf olurlar ve bölüm eğitimlerine başlayabilirler.

BİLET 2. Aşama Konuşma Bölümü

Konuşma bölümünün sınav içindeki genel ağırlığı % 25’tir.

Sınavda iki öğretim görevlisinin ona yönelttiği soruları cevaplayan öğrenci sınavı ortalama 4-5 dakikada bitirir. Im Global Language Center  olarak çıkabilecek konulara dâhil hazırladığımız cevapları öğrencilere sunuyoruz. Belirli konularda konuşmalara verilen cevaplar detaylı olarak işlenmektedir diksiyon çalışmaları ile beraber.Proficiency  Akıcılık fikirlerdeki bağlam, telaffuz ve tonlama kelime gibi ölçütlerle öğrenci değerlendirilir.

BİLET 2. Aşama Okuma Bölümü

Okuma bölümünün sınav içindeki genel ağırlığı % 35’tir.

Bu bölümde ortalama 1000 kelimeden oluşan yarı akademik bir okuma parçası bulunur.

Parçadaki ana fikirlerin ve bunları destekleyen fikirlerin anlaşılması için metnin dikkatli bir şekilde okunması gerekir.

Okuma parçası ile ilgili sorular metin içerisindeki bilgi akışıyla aynı sıradadır. Metindeki detaylar (örneğin; iki fikir/olay vs. arasındaki bağlantı, karşılaştırma, sebep/sonuç, avantaj/dezavantaj, metinden örnek verme; metindeki bilgilerden yola çıkarak akıl yürütme) sorulabilir.

Sınav yönergelerini dikkatlice okuyun.
Metni okumaya başlamadan önce tüm soruları dikkatlice okuyup sizden ne istendiğini tam anlamadan cevaplamaya başlamayın.
Sorulardaki anahtar kelimelerin altını çizmek ve metnin soruyla ilintili bölümlerini bulmak doğru cevaba ulaşmanızda size yardımcı olacaktır.
Metni cümle çevirmek yerine her paragrafın bir bütün olarak hangi konuyu ele aldığını anlamaya çalışın.
Metinde bilmediğiniz kelimeler olabilir. Bunun moralinizi bozmasına izin vermeyin. Bilinmeyen kelimeler sorulara cevap vermeniz için gerekli olmayabilir veya metnin içeriğinden kelimelerin anlamını tahmin edebilirsiniz.
Metinde geçen bağlaçları, metni anlamada ve soruları cevaplamada ipucu olarak kullanabileceğinizi unutmayın.
Sorular, metindeki bilgiyle aynı sırada düzenlenmiştir. Bir soruyu cevaplayıp diğer soruya geçtiğinizde metni en baştan okumanıza gerek yoktur. Metinde kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Zamanınızı etkin bir şekilde kullanın. Soru başına ayrılan zamanı hesaplayın ve zorlandığınız soruların üzerinde çok fazla zaman harcamayın. Diğer soruları cevapladıktan sonra bu sorulara tekrar dönmek için zamanınız kalacaktır.
Sınav sonunda zamanınız artıyorsa, cevaplarınızı kontrol etmeyi unutmayın.
Net cevaplar verin. Cevabınızın doğru kabul edilmesi için, içinde gereğinden fazla, ilgisiz ya da yanlış bilgi bulunmamalıdır.
Özet ve cümle tamamlama bölümlerinde belirtilen kelime sınırlamalarına uyun. Sorunun 3-4 kelime ile cevaplanması bekleniyorsa, daha fazla kelime kullanarak verilen cevaplar değerlendirmeye alınmaz.
Yazma bölümünde verilecek olan konu, okuma bölümündeki metinle ilintili olacaktır.Proficiency Kursu  Okuma bölümünün sonunda, metin, soru ve cevaplar toplanacaktır ancak metindeki fikir ve örnekleri dikkate alarak okursanız hatırladığınız bilgiler yazınızı geliştirmede faydalı olabilir.
Bu bölümde sorulabilecek soru tipleri şunlardır:
Klasik tipte “Wh- soruları (Bu sorular cevaplanırken metinden doğrudan alıntı yapılabilinir veya öğrenci kendi cümlelerini kullanabilir.)
Cümle tamamlama soruları (Bu sorular metindeki kelimeleri kullanarak cevaplanır.)
Özet tamamlama soruları (Metnin belirtilen bir bölümünün özetinde, öğrencilerden boş bırakılan yerleri anlamlı bir şekilde tamamlamaları beklenir. Bu sorular metindeki kelimeleri kullanarak cevaplanır.)
Tablo tamamlama (Metnin bir bölümüyle ilgili olarak verilen tablonun metnin organizasyonuna uygun olarak öğrenciler tarafından tamamlanması beklenir.

BİLET 2. Aşama Yazma Bölümü

Yazma bölümünün sınav içindeki genel ağırlığı % 40’tır.

,Bu bölümde 300-350 kelime uzunluğunda bir kompozisyon yazmanız beklenmektedir.
Konuyu iyi okuyun ve sizden beklenin ne olduğunu tam olarak anlayın. Soruda size bir konunun avantajı/dezavantajı, sonuçları/sebepleri, faydaları/ zararları vb. ile ilgili fikirleriniz sorulabilir. Soruda size bir konunun sebepleri sorulduğu halde siz sonuçları yazarsanız, kompozisyonunuz soruyu cevaplamadığından dolayı değerlendirmeye alınmayacaktır.
Kompozisyonunuzu yazmaya başlamadan önce neler yazabileceğinizi düşünmek ve plan yapmak için zaman ayırın . Yazacağınız kompozisyonu iyi planlamak önemlidir. İyi bir plan yapmadan yazmaya başlarsanız, yazarken kimi zaman konudan uzaklaşabilir veya iddianızı desteklemekte zorluk çekebilirsiniz. Planlamadan yazmaya başlamak size daha çok zaman kaybettirecektir.
Yazınızı geliştirirken yardımcı olması için size kullanabileceğiniz 3-4 alt fikir verilecektir. Bu fikirleri iyi okuyun, konuyla nasıl ilişkilendireceğinizi ve örneklendireceğinizi düşünün.
Verilen alt fikirleri kullanmak zorunda değilsiniz. Konuyla ilgili kendi fikirlerinizi kullanarak da yazınızı geliştirebilirsiniz.
Kompozisyonda fikrinizi sunarken belli bir kalıp uygulamak zorunda değilsiniz ancak sizden beklenen, fikirlerinizin düzenli, okuma kolaylığı sağlayacak akıcı bir şekilde ifade edilmesidir. Dolayısıyla, her kompozisyonda olduğu gibi, giriş, gelişme ve sonuç bölümleri sizin yazınızda da bulunmalıdır.
300-350 kelimelik bir kompozisyon standart el yazısıyla 1,5-2 sayfa sürer. Tek tek kelimeleri saymakla vaktinizi harcamayın. Yazınız bu limitlerin çok altında veya üzerinde değilse değerlendirmede sorun yaratmayacaktır.
Kompozisyonunuzu okunaklı bir el yazısıyla yazmaya özen gösterin.
Sınav sonunda yazınızın gramer ve kelime kullanımını bir kez daha kontrol edin.
Yazınız şu açılardan değerlendirilecektir:

İçerik
Organizasyon
Dilbilgisi yapılarında ve kelime kullanımında doğruluk
Dilbilgisi yapılarında ve kelime kullanımında çeşitlilik

Bilgi Üniversitesi  Proficiency Kursu (Hazırlık Atlama Kursu) Ders Programı ;

Bilgi  Üniversitesi Proficiency kurslarımız (Hazırlık Atlama Kursu), Im Global Language Center Bilgi Üniversitesi Proficiency Kursumuz Temmuz ayından itibaren başlamakta olup üniversitelerin Proficiency Sınavı tarihlerine kadar devam etmektedir. Programlarımız kişiye özel olduğu için, öğrenciler istediği zaman kursa başlama hakkına sahip olmakla birlikte girecekleri sınavdan en az 2 ay önce bu eğitimlere başlamaları kesinlikle tavsiye edilir.
Ayrıca öğrenciler istedikleri gün ve saatlerde ders alma imkanına sahiptirler. Bunun yanında öğrenciler hazırlık sürecinde sınırsız etüt imkanına da sahiptirler.

* Kurs süresince tüm metaryaller tarafımızdan ücretsiz olarak verilecektir.

* Dersler öğrencinin istediği gün ve saatlere göre ayarlanacaktır.

* Ödemeler  peşin ,kredi kartı , senet şeklinde olmaktadır

* Özel derslerde her ders  55 dakikadır.

*  Özel derslerde başarı oranımız %90 üzerindedir.

 

Referanslarımız

Facebook

Adres   :   Ethem Efendi Caddesi, No:76
        Kat:2 Erenköy-Kadıköy/İstanbul
Mobil   :   +90 501 911 29 18
E-posta   :   info@globaldilakademisi.com.tr
         


Telif Hakkı © 2014. Global Dil Akademisi. Tüm Hakları Saklıdır.